Save the date

04.03.2018 kl. 15:02

Våra Save the date kort är nu skickade och utdelade! 

 

Tanken var att de skulle delas ut den 14.2, på Vändagen, men några har vi gett redan före då vi träffat personerna eller så får någon säkert någon dag senare, troligen de som postas utomlands. Jepp jepp, vi har vänner i Sverige och Norge som bäst! 

Då vi började fundera på bröllop så kom vi fram till följande

  • Vi vill ha ett någolunda litet och roligt bröllop med våra närmsta
  • Våra närmsta är de vännerna som vi umgåtts med som par eller känns viktiga nu för oss samt våra familjer. De är de som stöttat och hjälpt oss under åren och som vi har haft roligt med. 

 

Så vi gjorde en preliminär lista under 2017 där det blev kring 50 personer och det lät som ett bra tal tyckte vi. Vi gjorde även en snabb koll på hur många det blir om vi skulle bjuda alla "man borde bjuda" och den listan blev då över 100 stycken, vilket då inte kändes som rätt för oss. Så nu har vi bokat en lokal som passar gästantalet och vår budget. 

 

Hoppas att ingen känner sig sårad över vårt val, men det är faktiskt vårt val och vår dag. Vi kommer inte att ha så många släktingar på vårt bröllop, eftersom vi upplever med Toffe att vi inte är så nära med våra släktingar och det är inte frågan om en släktträff. Det handlar inte om att vi hatar våra släkter eller de som inte är bjudna, det är inget dramatiskt med det hela för vår del. 

 

Vi kommer faktiskt ha ett skiljt bröllopskaffe för släktingar och "andra" vänner som vill fira att vi gift oss, men det blir då efter bröllopet och kommer en skild inbjudan till det. Så har vi då valt och känner oss ganska nöjda med detta beslut, hoppas att alla kan respektera detta. 

 

 

En bild tagen 2017 av Anna Kullberg. Denna fundera vi på att använda till Save the date, men det blev inte den. En augusti kväll, jag supertrött efter att ha varit på scoutläger närmare en vecka och Toffe allmänt obekväm framför kameran, men ååh så vacker kväll och vackert ljus det var!

 

 

Jag följer både finska och svenska bröllopssidor på nätet och de flesta säger att man ska bjuda precis de man vill, att i dagens läge gäller inte alla de gamla traditionerna mera. 

Save the date-kort är en ny trend eller traditon som jag tror kommer från USA. Man skickar alltså ut kort om att gästerna ska reservera datumet, eftersom man vill att gästerna ska delta och inte planera in att resa på semester eller liknande. Kan skickas allt från ett år eller ett halft år i förväg. Och vårt datum, 18.8.2018 kommer troligen vara väldigt populärt, så vi skickade ut dem nu 6 månader innan bröllopet.   

Att så här har vi tänkt! 

Kommentarer (6)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Ert save the date kort va såå fint????????
AK04.03.18 kl. 22:18
Oj min smileyn blev ????
AK04.03.18 kl. 22:19
Tycker det är exakt så man ska tänka! Superfint kort på er! ????
Jenny 05.03.18 kl. 18:40
Min smiley blev massa frågetecken.. Haha
Jenny05.03.18 kl. 18:41
Bra skrivet! Håller helt med om att man ska bjuda dem man vill fira med.
J☆05.03.18 kl. 20:08
Grattis! Hoppas ni har ett riktigt fint bröllop
La Dolce Musica07.03.18 kl. 13:24